0 speciaal2

info voor Speciaal onderwijs

Waarom zijn er maar enkele fotografen die gespecialiceerd zijn in speciaal onderwijs? Veel collega schoolfotografen maken hoofdzakelijk productie en hebben er geen begrip voor als het niet zo snel gaat als ze willen. Onze fotografen hebben eigenlijk juist een voorliefde voor speciale kinderen. De extra tijd die het neemt, weegt niet op tegen het eind resultaat. Het helpt wellicht ook als je zelf speciale kinderen hebt. Gewerkt hebt in het speciaal onderwijs, of gewoon iemand bent met begrip voor speciale mensjes. 

Werkwijze speciaal onderwijs


In principe verschilt de fotografie in het speciale ondewijs niet zo veel van het reguliere.
Met dat verschil, meer tijd per kind en klas, ook al zijn de groepen vaak kleiner.
Ook hier bij een positieve klik na het kennismakings gesprek hebben we afgesproken waar de foto’s in de school gemaakt worden en een reserve plek voor de groepsfoto’s wanneer het buiten regent. In overleg met de school is de volgorde van de groepen vastgesteld een rooster gemaakt.
Wij komen 1 uur voor de fotoshoot op school om onze mobiele foto studio op de afgesproken plek op te bouwen, daarna aan de koffie en de eerste kindjes kunnen dan binnenkomen.  De kinderen kunnen in willekeurige volgorde op de foto.
Na afloop verlaten ze rustig de ruimte en de eventuele hulpouder heeft voor de volgende fotoshoot alweer de nieuwe klas opgehaald.

Wij hebben al fotoset vanaf € 9,50 gemiddelde prijs is € 12,50 per set 
(kwaliteit kost nu eenmaal geld)

Kaartjes of geen kaartjes ...

 … dat is de vraag    

Keuze A.
De beste werkwijze is dat na de afloop van de fotoshoots alle kinderen binnen 14 dagen een enveloppe met de foto’s ontvangen met daarop zichtbaar hun foto en klas nummer, die de leerkracht dan kan uitdelen. In de envellope zit ook een rekening, die de ouders online kunnen betalen met i-Deal of overschrijving. Ouders kunnen tevens online extra foto’s, vergrotingen en foto-artikel uitzoeken en foto’s downloaden

Keuze B.
De andere manier is dat er alleen kaartjes worden uitgedeeld met daarop de betreffende klas en een foto in het kind in het klein.
Ouders kunnen hiermee inloggen en online foto’s en foto-artikelen bestellen en online via i-Deal of overschrijving betalen. Dit kunnen ook zowel foto afdrukken, maar ook digitale download bestanden zijn.

Keuze C.
De laatste en bekendste manier is net als vroeger, foto’s in een enveloppe, rekening er bij en ouders kunnen de enveloppe met het geld terug geven aan de juf/meester. Voor kleinere scholen is dit nog steeds een werkzame optie. Ouders kunnen ook hier inloggen en foto-artikelen bestellen en downloaden


Bedrijfsgegevens:

ABC-Fotoshoots
Amstelfoto 
Kamer van Koophandel nr. 68425872
BTW nummer: NL002078093B97
IBAN NL93 KNAB 0256 0974 37
BIC: KNABNL2

Links:

Fotografie Cursussen:
Studio-010 

Fotografie: 
Top Duiven Fotografie 
Amstelfoto
Amstelmedia 
KDV-Fotoshoots 

Bijen & Natuur:

Soetheem